Obrázek
Obrázek
Obrázek (1)
Obrázek (2)
Obrázek (3)
Obrázek (4)
Obrázek (5)
Obrázek (6)
Obrázek (7)
Obrázek (8)
Obrázek (9)

Kód: 16GTO


Značka: Outline

Outline GTO

Cena na dotaz

503 360 Kč

416 000 Kč bez DPH

GTO představuje flexibilní, adaptabilní a jednoduchý velkoformátový liniový reproduktorový systém, který splňuje nejnáročnější požadavky techniků, rentalových společností a produkčních manažerů
Množství
Na objednání

  • Přímý dovozce prémiových značek Přímý dovozce prémiových značek
  • Příprava a instalace produktů, zaškolení obsluhy, workshopy Příprava a instalace produktů, zaškolení obsluhy, workshopy
  • Záruční i pozáruční servis produktů Záruční i pozáruční servis produktů

GTO představuje flexibilní, adaptabilní a jednoduchý velkoformátový liniový reproduktorový systém, který splňuje nejnáročnější požadavky techniků, rentalových společností a produkčních manažerů. GTO je zkratka slov Grand Touring Outline, která vystihuje představu společnosti Outline, jak by měl být konstruován systém pro ozvučení zejména velkých prostranství.
V roce 2002 přišla společnost Outline se systémem Butterfly, který obsahoval mnoho unikátních technických řešení a získal si po světě mnoho příznivců a zákazníků. GTO na systém Butterfly navazuje, zachovává jeho základní ověřené principy a rozšiřuje je v nový systém, který poskytuje větší SPL, lepší regulaci, zdokonalené rozlišení, rychlejší odezvu na transienty a bezkonkurenční stejnoměrnost při poslechu z velkých vzdáleností.
Jedním ze základních prvků převzatých z Butterfly je přední ozvučnice ve tvaru V, za který byl firmě Outline v roce 2002 udělen mezinárodní patent na design, dále jen „koncept V-power“. Tento průkopnický design dovoluje jednotlivým zdrojům zvuku při spřažení v sadě vzájemně mnohem těsnější umístění, než u konvenčních liniových systémů. Tímto je umožněno lepší akustické párováni mezi vysokofrekvenčními moduly, které tak mají hladký a přitom širší frekvenční rozsah.
V sadě také vytváří ideální tvar „nepřerušené ozvučnice“, která minimalizuje difrakce a zhoršení v oblasti mezi středovými a výškovými frekvencemi a přispívá tak k lepší výkonnosti při poslechu z dálky.

GTO – PROPOJENÍ VÝKONU A NÍZKÉ HMOTNOSTI
Boxy GTO o vnitřním objemu pouhých 340 litrů obsahují deset měničů. Skládají se ze čtyř tlakových driverů s 3” membránou, každý ve spojení s patentovaným D.P.R.W.G. zvukovodem (poprvé použitým u systému Butterfly). Jejich kombinovaný výstup je vyveden na jediný výstupní slot. Čtyři 8” drivery reprodukují střední frekvenční pásmo s výstupem přes stejný zvukovod se stejným horizontálním rozptylem jako má vysokofrekvenční sekce. Dva 15” kuželovité měniče generují spodní frekvenční pásmo s ohromnou hloubkou, průrazností a rychlou odezvou na transienty.
Navzdory vysoké koncentraci jednotlivých měničů v boxu GTO se podařilo udržet váhu na pouhých 96kg. Tohoto úspěchu bylo dosaženo nejen použitím mnoha součástí s nízkou hmotností, ale hlavně využitím slitiny hliníku z leteckého průmyslu na integrovaný závěsný hardware místo oceli. Díky této inovaci se snížila hmotnost závěsného hardwaru o 66% na jednom boxu při zachování pevnosti v uchycení až 24 boxů GTO o váze 2,4 tun.
Úhel rozevření mezi boxy GTO je nastavitelný od 0° do 5° s přesností 0,5°, přidaná pozice 0,25° určená pro nejvýše umístěné boxy v sadě umožňuje další regulaci výkonnosti ve velkých vzdálenostech. Protože úhel rozevření mezi boxy ovlivňuje jejich vzájemnou fyzickou vzdálenost, celková výkonnost liniového systému vyžaduje možnost přesně tento parametr měnit. Pomocí goniometru (ukazatele úhlu rozevření), který je integrovanou součástí úchytného zařízení, lze přesně měnit úhel rozevření mezi boxy a následně uzamknout vsunutím ocelového čepu.
Ke zvukovému vykrytí předních míst před pódiem je určen GTO-DF. Tento modulární box poskytuje pokrytí ve vertikální rovině 25° a připevňuje se stejnou výstrojí. Jestliže je vyžadován systém s vzestupným pokrytím, lze použít reproboxy Butterfly a Mantas připevněné nad hlavní nosný rám. Obě řešení zajišťují postačující pokrytí v prostorech vyžadujících velmi velký vertikální rozptyl.

Impedance (Ohm)

Low

2 × 8 Ohm (min 6,5 Ohm)

Mid

8 Ohm (min 6,5 Ohm)

High

16 Ohm (min 15,3 Ohm)

Výkon -W AES

Trvalý

Špičkový

Low

2 × 600 W

2 × 2400 W

Mid

800 W

3200 W

High

500 W

2000 W

Max krátkodobý SPL@1m, free-field*

149,5 dB SPL

Reproduktory a uložení

Low

2 × 15" hybridní pásmová propust

Mid

4 × 8" NdFeB částečně osazen hornou

High

4 × 3" membrána, NdFeB tlakový driver osazen 2 dvojitými zvukovody V-coupled D.P.R.W.G.

Hmostnost - jeden kus

96 kg

Rozměry

netto

se zasunutými čepy

Výška

465 mm

465 mm

Šířka

1126 mm

1181 mm

Hloubka

655 mm

655 mm

Frekvenční rozsah
(-10 dB) 35 Hz ÷ 18 kHz / (±3 dB) 50 Hz ÷ 18 kHz
Průměrný rozptyl - horizontálně
90°
Průměrný rozptyl - vertikálně
závisí na uspořádání sady